Web3

De term Web3 verwijst naar een ‘nieuwe versie’ van het internet waarbij de focus ligt op decentralisatie, privacy en controle van eigen data. Het is de volgende fase in de evolutie van het internet waarbij cryptocurrency en de onderliggende blockchain technologie een belangrijke rol spelen. Toepassingen zoals gedecentraliseerde opslag, single sign-on met een walletapplicatie zijn enkele van de vele mogelijkheden.

Voordelen van Web3

  • Controle over eigen data
  • Beveiliging door blockchain technologie en encryptie
  • Innovatieve mogelijkheden met behulp van platformen zoals de Ethereum blockchain en Metaverse

Wat kan een web3 applicatie voor uw bedrijf betekenen?

Controle over eigen data

Momenteel hebben technologiereuzen zoals Google, Amazon en Facebook een groot aantal servers waarop onze privé en bedrijfsgegevens staan. Deze gegevens worden natuurlijk gebruikt en verkocht aan adverteerders en marketeers. Met een Web3 applicatie bent u 100% eigenaar van uw eigen data. U heeft de volledige controle over waar uw eigen data staat en waar deze naartoe mag.

Beveiliging met encryptie

In tegenstelling tot het huidige systeem, waar informatie gemakkelijk kan worden gekopieerd of gestolen zonder dat de gebruiker het weet, is blockchain-technologie veilig en fraudebestendig. Gegevens kunnen niet worden gewijzigd eenmaal ze op de blockchain staan.

Innovatie

Web3, de Metaverse en blockchain zijn de technologieën van morgen. Een kantoor in de Metaverse voor thuiswerkers, een digitale ID kaart voor al uw medewerkers voor toegang tot de bedrijfsruimtes en digitale platformen, een loyalty platform waar consumenten direct mee kunnen investeren in uw bedrijf met behulp van uw eigen tokens. Als bedrijf kunt u nu al zorgen dat u klaar bent voor deze toekomst.

Wat kan een web3 applicatie voor uw bedrijf betekenen?

  • Controle over eigen data
  • Beveiliging door blockchain technologie en encryptie
  • Innovatieve mogelijkheden met technologieën met behulp van platformen zoals blockchain en Metaverse

Gerelateerde artikels