Een interessante tool dus. Maar 2Solar is bijlange niet het enige CRM systeem en ondanks de specifieke functionaliteiten van de software was een van onze klanten al veel langer verkocht aan Teamleader Focus. Wij werden ingeschakeld om de twee platformen met elkaar te verbinden en zo de vakspecifieke functies van 2Solar te combineren met de gekende modules in Teamleader.

2Solar Teamleader Focus koppeling

Op maat van de klant – want geen enkele van onze softwareprojecten is gestandaardiseerd – gingen we aan de slag met een doorgedreven integratie van 2Solar in de bestaande Teamleaderomgeving. We bouwden een tweerichtingssynchronisatie tussen de twee platformen die elk uur de getekende deals synchroniseert. Voor getekende offertes in 2Solar wordt automatisch een factuur en/of deal aangemaakt in Teamleader, klantgegevens worden overgezet en ook de documentatie – denk legplannen, offertes, technische fiches… – vindt vlot zijn weg naar Teamleader. Alle producten op 2Solar, inclusief prijzen en aantallen, worden lijn per lijn uit de offerte gehaald en overgeheveld, waardoor onze klant een handig overzicht krijgt van álle data en perfect deelfacturen kan opstellen op Teamleader. Het voordeel hiervan spreekt voor zich: alle nodige gegevens worden centraal verzameld, waardoor onze klant zijn gegevens maar één keer moet invullen en het risico op fouten een pak lager is.

Een handig overzicht van te leveren diensten en producten werd lijn per lijn overgezet van 2Solar naar Teamleader.

Een handig overzicht van de te leveren diensten en producten werd lijn per lijn overgezet van 2Solar naar Teamleader.

Integraties als deze zijn de bread and butter van Coachall en eens te meer hebben we gemerkt dat de mogelijkheden hierbij haast eindeloos zijn. Samen met onze klant zochten we uit welke informatie prioritair was, welke velden noodzakelijk waren en welke onnodige afleidingen we uit het systeem konden halen. Ook is het mogelijk om custom velden aan te maken, zodat elk aspect van de specifieke werking van onze klant mee opgenomen kan worden in een allesomvattende software. En hoewel we de data uit 2Solar nu naar Teamleader overzetten, zou dit evengoed in de omgekeerde richting kunnen. Door steeds op maat te werken is geen enkele koppeling dezelfde en kunnen we zo efficiënt mogelijk aan het werk gaan. Een nuttige investering, die onze klant op termijn enorm veel tijd, moeite en bijgevolg geld zal besparen – en dat is exact waarom we dit graag doen.

Je Teamleader account verbinden met onze 2Solar koppeling kan via de Teamleader Marketplace.