Welke gegevens moet je naast de prijs zeker op je offerte vermelden?

Een potentiële klant vraagt meestal verschillende offertes op. Je zet dus best je bedrijfsgegevens op je offertes. De potentiële klant moet immers duidelijk kunnen terugvinden van wie het aanbod is. Deze gegevens zitten verwerkt in de template die standaard in Teamleader Focus geprogrammeerd zit. Tenminste als je je bedrijfsgegevens correct heeft ingevoerd in Teamleader Focus.

Logo

Voor klanten een offerte aanvragen, zijn ze meestal al in contact gekomen met je bedrijf. Op je website, visitekaartje of via een advertentie bijvoorbeeld. Als je logo en huisstijl dan duidelijk terugkomen op je offerte, is dat een mooie manier om merkidentiteit te creëren. Als je je logo in Teamleader Focus hebt geüpload wordt deze in de standaard template toegevoegd op de offerte. Dit geldt natuurlijk niet voor andere huisstijlelementen zoals lijnen, slagzinnen etc. Voor compleet op maat gemaakte templates is Coachall jouw specialist.

offerte templates

Offertedatum en -nummer

Deze gegevens zijn vooral belangrijk voor administratieve redenen. Zowel voor jou als voor de klant wordt het eenvoudiger om de offerte achteraf snel terug te vinden. Vaak verwijzen klanten in hun communicatie met jou ook naar een offertedatum of nummer. Deze belangrijke administratieve gegevens zitten ook in de standaard template van Teamleader Focus.

Geldigheidsdatum

Deze zit niet in de standaard template van Teamleader maar we raden aan om deze toch toe te voegen. Waarom? Prijzen en grondstoffen kunnen veranderen. Het laatste dat je wilt is dat een klant een bestelling plaatst aan de prijsvoorwaarden die je enkele jaren geleden had voorgesteld. Een geldigheidsdatum verhoogt ook de druk om te beslissen voor de klant. Het aanbod is immers beperkt in tijd en zou nadien duurder kunnen worden. Opvolging blijft natuurlijk belangrijk. Gelukkig zitten er in Teamleader Focus uitstekende tools om offertes op te volgen. Ons advies is ook om dit zeker te doen! Geen idee hoe of heb je hulp nodig? Neem dan zeker contact met ons en wij helpen je graag verder!

Productomschrijvingen

Geef uw klanten altijd een duidelijk idee hoeveel elk product of dienst zal kosten. Liefst met een correcte en complete beschrijving. Duidelijke offertes converteren altijd beter! In de standaardtemplate van Teamleader zitten de meeste zaken ingebouwd. Werkt u met verschillende eenheden of meerdere opties per offerte? Teamleader biedt hiervoor andere voorbeeldtemplates aan op hun supportwebsite. Dit vergt wel wat aanpassingswerk. Te complex? Coachall helpt je graag een met een gedetailleerde op maat gemaakte offerte template met verschillende eenheden en opties.

Algemene voorwaarden

Via Teamleader Focus kan je je algemene voorwaarden automatisch meesturen. Dit komt een stuk professioneler over dan zomaar een link naar je online algemene voorwaarden. Waarom stuur je ze best mee? Algemene voorwaarden kunnen wel eens veranderen. Als je deze in Teamleader Focus up-to-date houdt, krijgt de klant altijd netjes de juiste versie meegestuurd. Nog een voordeel is dat je ook meteen aangeeft dat zakendoen met je bedrijf in volledige transparantie gebeurt. Of je klant ze leest is natuurlijk een ander verhaal maar je bent wel beiden zeker dat de afspraken duidelijk afgelijnd zijn.

Cicero Teamleader template generator

We werken momenteel aan een Teamleader template generator webapplicatie. Cicero Teamleader template generator is een cloudapplicatie die je helpt om professionele documenttemplates te maken voor je Teamleader Focus account. Via de drag and drop interface maak je in geen tijd de perfecte offerte template. Geen eindeloze aanpassingen meer in Microsoft Word! De applicatie is volledig geïntegreerd met Teamleader Focus zodat je in realtime je aanpassingen kunt zien met je eigen gegevens. Wil je als een van de eerste Cicero uittesten? Schrijf je dan alvast in voor de gratis beta-test en we sturen je een bericht zodra je kunt beginnen met ontwerpen!

cicero applicatie interface

We hopen dat deze tips je op weg helpen om de perfecte Teamleader Focus template op te stellen.

Wil ke toch een volledig op maat gemaakte template? Neem gerust contact op met ons en wij helpen je verder.