Wat is Docusign?

Met DocuSign kunt u online documenten verzenden om ze te laten ondertekenen. DocuSign biedt ook aanvullende services waarmee u identiteiten kunt verifiëren, controles kunt uitvoeren en digitale workflows kunt beheren.

Docusign interface op mobiel en laptop

Hoe werkt Docusign?

In de DocuSign applicatie kunt u uw bestaande documentsjablonen toevoegen of nieuwe sjablonen aanmaken. Deze sjablonen kunt u vervolgens personaliseren voor de personen naar wie ze worden verzonden. Zodra een document is aangemaakt, kunt u het elektronisch verzenden naar de beoogde ontvangers. De ontvangers krijgen vervolgens een melding dat ze het document kunnen bekijken en ondertekenen.

DocuSign maakt het gebruikers gemakkelijk om een document te ondertekenen, te paraferen, te dateren en/of goed te keuren. Wanneer de ontvanger het document heeft ondertekent krijgt u als zender een melding.

Docusign web interface

De voordelen van Docusign voor KMO's

Wat zijn de voordelen van Docusign voor KMO's en kleine zelfstandigen? We overlopen kort de belangrijkste drie voordelen van Docusign.

Tijd besparen door een snellere doorlooptijd van documenten

Het belangrijkste voordeel is de veel snellere doorlooptijd van contracten en andere documenten. Omdat u nieuwe contracten en documenten kunt maken op basis van bestaande sjablonen kunt u ze in slechts enkele minuten opmaken. U kunt ze direct versturen in plaats van ze te versturen via e-mail of fysieke post. De ontvanger kan direct op een rechtsgeldige manier het document ondertekenen. Documenten uitprinten, ondertekenen en opnieuw inscannen behoren dus tot het verleden met DocuSign.

DocuSign kan integreren met bestaande tools en workflows

DocuSign ondersteunt integratie met tientallen andere toepassingen en services. Dit betekent dat u uw workflows kunt automatiseren, uw documenten kunt beheren en van meerdere toepassingen tegelijk gebruik kunt maken. DocuSign kan bijvoorbeeld integreren met Word en Outlook om uw documenten efficiënter op te stellen en te verzenden. DocuSign ondersteunt ook integraties met Google, Oracle, SAP en andere toepassingen.

DocuSign is rechtsgeldig en veilig

Tenslotte beschikt DocuSign over digitale bewerkingssporen die bij elke nieuwe handtekening worden aangemaakt. Veranderingen worden van een tijdstempel voorzien. Bovendien worden zowel handtekeningen als documenten versleutelt en voorzien van een unieke hash om vast te stellen of het document op enig punt in het traject is gecompromitteerd of gemanipuleerd. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat uw document veilig is en niet door onbevoegden kan worden gewijzigd.